Natuurpunt

Als goed doel hebben wij Natuurpunt gekozen, aangezien zij aansluiten bij ons project. Ons doel is namelijk om de mensen bewuster te maken van de groene pareltjes in Vlaanderen op een interactieve manier.

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 107.000 leden. Zij beschermen kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.
Op die manier beheert Natuurpunt meer dan 22.800 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. De vrijwilligers nemen het initiatief: ze zorgen voor aankoop, beheer en openstelling van natuurgebieden. Daarbij worden ze bijgestaan door professionele ploegen.
Met vele honderden wandelpaden, zitbanken en speelbossen geven ze iedereen de kans van de natuur te genieten. In elke Vlaamse gemeente zijn afdelingen en werkgroepen actief. Natuurpunt brengt mensen samen. Elk jaar organiseren ze duizenden activiteiten: gegidste wandelingen, beheerwerken, cursussen en workshops.
Via het werk in de meer dan 120 studiewerkgroepen en waarnemingen.be houden ze de gezondheid van de Vlaamse natuur in de gaten. Zo leveren ze de wetenschappelijke basis voor het natuurbeleid van de overheid. Hun maatwerkbedrijf geeft werk aan honderden arbeiders die het niet makkelijk hebben in de klassieke economie.

 

 

 

Bron: www. natuurpunt.be